onsdag 11 november 2009

OÄ för Anders Bagge


Kommer ni ihåg skolämnet OÄ? För icke-sjuttiotalister tarvas en förklaring. Orienteringsämnen, alternativ orienterande ämnen. Minns inte så noga. Det var liksom biologi, historia, samhällskunskap, fysik och kemi i ett och samma ämne. Säkert en god tanke bakom det. Eller en pårökt skolreformatör.


Hursomhelst, någon gång i tredje eller fjärde klass fick vi lära oss lite om hur Sverige funkar. Det finns en statsminister. Det finns en regering och en riksdag. De som bestämmer sitter i regeringen. De som hoppas på att få bestämma nästa gång sitter i riksdagen.


Därför går det inte att få tag på Mona Sahlin om man ringer till regeringskansliet. Såvida hon inte vinner valet nästa år.


Detta borde Anders Bagge veta. Han borde inte säga i direktsänd tv att han ska ringa regeringen för att bjuda Mona Sahlin till dans i Idol. Jag tror att han egentligen vet det, men att det blev lite fel helt enkelt.


Om han nu mot förmodan var borta på OÄ-lektionerna, så var det kanske för att han repade med bandet (hur gulligt är detta? Go o gla', tralala):





2 kommentarer:

  1. Tack för dagens skratt! Anders Bagge, jag saknar ord.

    /Annika

    SvaraRadera
  2. Måste dock erkänna en sak. En av mina första dagar på jobbet ringde jag till RK och frågade efter handelsminister Ewa Fröling. (Hon heter Björling. Fröling är en celebrerad Dramatenskådis).

    SvaraRadera