söndag 11 oktober 2009

Peter, 2.0


Magväska. Tevasandaler. Trekvartsbrallor. Vissa stilmissar skulle inte ens Tyler Durden (Brad Pitts rollfigur i Fight Club) komma undan med. Det vill säga en karl så fruktansvärt sexig att han borde få vara alla kvinnors lagstiftade frikort.


Men så har vi ett fenomen som liksom intar en vågmästarroll inom det manliga modet. Vi snackar smycken. Grova halskedjor, armband och ringar. Det kan bli hit or miss, yey or ney, på eller av.


Det är nämligen så att ett mans-smycke kräver sin man. Lite som med lacktights behöver personen som bär dem just då vara en jäkla sjutaggare för att det inte ska göra ont i ögonen. Allt annat måste stämma - fysik, hår, kläder, skor, attityd. Dogtags på flottig, kulmagad i pikétröja - ouch! Dogtags på rätt kille - ja faktiskt.


Med det vill jag säga att min man vid 38 års ålder har klivit in i en Peter 2.0-fas: Han är liksom alldeles extra grym, vältränad, välklädd (tack Cissan), mogen, lugn och snygg just nu. Beviset på detta är det där med halskedjan.


Den skulle i och för sig vara fin på Tyler också.

4 kommentarer:

  1. Ja det där med män och smycken är svårt... På en Sopranos-snubbe passar St Christopher halsbandet och ett kors i guld på nåt konstigt sätt oavsätt utseende. Vad gäller min kära man tycker jag att den breda släta vigselringen i vitguld och den klassiska klockan är vad han passar bäst i. På män i allmänhet gäller definitivt "less is more" i min smak.

    SvaraRadera
  2. Håller med att less is more i nio fall av tio. En läderrem från Hasbeens som armband har fått stå för utsmyckningen hittills på Peter. Men det är lite intressant att en look som som funkar till vardags ibland kräver lite extra bling för att inte se trist ut i tv.

    SvaraRadera
  3. Och jag som alltid trott att hela grejen med Jihde var just den där okyssta pojklooken. Men ok, sen något år tillbaka har Björn Gustafsson förstaplatsen i Kalleskaviarkillen-klassen, så det var kanske tur att P.J. nu finns i ny, uppdaterad version...

    SvaraRadera
  4. Haha, ja, det är väl dags att lämna plats för yngre Kallestyper, Björn är ju en riktig sötnos!

    SvaraRadera