söndag 25 oktober 2009

En positiv grej med att vara oorganiserad

Vi kånkade äntligen upp lådor med urvuxna barnkläder, golfbagar, en extrasäng som användes typ i juli (skämmes), tomma resväskor och sånt till vindsförrådet idag. För att få plats med allt detta var vi tvugna att rensa ut lite. Och vet ni vad? Bakom en madrass och under en kristallkrona låg en svart plastsäck med skor i prydligt märkta skolådor. Och en ICA-kasse med nedknölade halsdukar och mössor. Mina Hugo Boss-skor från Shanghai! Och de vita Jimmy Choo-pupporna med nitar! Och de underbara Moschinopumpsen i guld, superhöga! Missoni-halsduken med alla färger som jag hade när jag bodde i Hongkong. Den stora kaninpälsmössan från St Petersburg. Efter två år med först mammakläder, sen t-shirts, sköna jeans och sneakers var det rätt kul att se hur jag klädde mig för fem år sen.

Att jag hade glömt bort hela den där kassens existens var det bästa av allt. För då var det lite som att återse gamla kompisar som man trodde man hade tappat bort för alltid. Vet inte om jag nånsin kommer att använda de där skorna. Inte på en politiskt korrekt arbetsplats, jag skulle bli helt utskrattad. Men de är ändå värda en hedersplats i garderoben.

1 kommentar:

  1. Fasen vilken härlig överraskning. Jag hittade bara gamla smutsiga glas som jag trodde var borta och damm. Inte riktigt lika kul.

    SvaraRadera