torsdag 24 september 2009

Hur Tyras första match blev den sista


En tioårig flicka fick en sten i huvudet under en fotbollsmatch igår. Det är så JÄVLA SJUKT att denna fantastiska sport omgärdas av så mycket svineri. Och förbundet ser mellan fingrarna.Varför är Söderstadion så bristfällig säkerhetsmässigt? Varför får Firman Boys-banderoller hänga kvar över läktaren på Råsunda? Men framför allt - varför begås det brott, trakasserier och våldshandlingar mot oskyldiga människor, med kärleken till ett fotbollslag som motiv?


Ett fotbollslag. Elva personer i likadana tröjor.


Killarna (och ja, det är ALLTID män - varför?) som sulade stenar igår: Tänk er att se ert lilla barn bäras ut på en bår, blödande ur huvudet. Tänk er det. För att hon ville gå på fotboll.


Ni förstör inte bara för Tyra och hennes familj, ni förstör för alla. För övriga supporters, för spelarna, sponsorerna, för hela jävla sporten som ni älskar så mycket. Läktarna gapar tomma, för folk vågar inte gå dit mer. Särskilt inte en tioårig flicka vars nyväckta fotbollshjärta nu är krossat.


Jävla idioter.

2 kommentarer:

  1. -Det kändes hotfullt!Vi hade inte situationen under kontroll.

    ..säger Hammarby Fotbolls ordförande Staffan Thorsell som valde att lämna Söderstadions läktare iförrgår kväll när aggressiva fans klättrade upp på läktaren.

    VALDE att lämna!
    Vilken signal skickar det till mig som fotbollsfan, småbarnsförälder..??
    Ordföranden vågar inte sitta kvar på läktaren med resten av styrelsen.
    Jag vågar inte ens gå till arenan med mina barn.

    -Med sådana här anhängare vet jag inte om vi förtjänar att vara i allsvenskan, säger Thorsell.

    Näe du Thorsell.Helt sant.Tvångsnedflyttning till Superettan är självklart. I dagsläget dock inget kännbart staff eftersom Bajen -på kvalplats-förmodligen åker ur allsvenskan ändå.

    Om inte.Kom igen Lagrell! Förbundet! Gör något! Våga agera.
    Om en arena som Söderstadion tillåts vara gränslöst område-kommer i varje fall jag aldrig att låta barnen sätta sina små fötter där igen.

    Live-känslan på plats med varmkorv o rykande kaffe får väljas bort.
    PPV (betaltv) med matchbilder direkt till vår trygga tv-soffa blir framtidens val.

    Galet trist.

    //Manne

    SvaraRadera
  2. Ja. Sålunda blir konsekvensen inte "kännbart straff för förövarna" utan istället hemma-fotboll för familjerna (de drabbade i detta fall)! För även om barnen skulle vara på plats och komma undan rent fysiskt, är det såna förebilder vi vill att de ska ha? Att gå på sportevenemang = skrika, hota och slåss...?

    SvaraRadera